Budapest címer Budapest Főváros
Főpolgármesteri Hivatal
Adó Főosztály
Webadó logó  
Bejelentkezés
 
Információ
Budapest Főváros
Főpolgármesteri Hivatal
Adó Főosztály
1052 Budapest
Városház u. 9-11.
Levélcím: 1364 Bp., Pf. 269
Telefon: 06 1 411 7000
Fax: 06 1 411 7090
Email:
Technikai információk
Elektronikusan hitelesített dokumentum hibás megjelenítésének megoldása
Az elektronikus hitelesítés hibás megjelenítését az Adobe Acrobat Reader szoftver frissítésével lehet megoldani. Az Adobe Reader "Súgó" menüpontjában kattintson a "Frissítések keresése..." almenüpontra. Ha elérhető az Ön által használtnál újabb verzió, akkor az letöltődik és automatikusan települ. Ezt a műveletet két-három havonta érdemes megtenni, hogy a program naprakész maradjon.
Rendszerigény
Adatainak védelme érdekében Ön az Adó Főosztály oldalait biztonságos kapcsolaton keresztül tekintheti meg (SHA 256 kódolás). Amennyiben az oldal nem megfelelően töltődik be, célszerű ellenőrizni az operációs rendszert. Windows XP használata esetén minimum a "Szervízcsomag 3" verzió használata szükséges.
Az SHA-256 tanúsítványról bővebben itt tájékozódhat.
Technikai segítség a tanúsítvánnyal kapcsolatban.
Böngésző
Az oldalak látogatásához tetszőleges böngésző használható. A fejlesztési tesztek Internet Explorer, FireFox és Chrome böngészőkkel történnek. Az oldalak szolgáltatásainak használatához a böngészőben a Java kisalkalmazásoknak (JavaScript), és a folyamatos kapcsolat kezelését biztosító "Sütik"-nek (Cookie) engedélyezettnek kell lennie; ennek hiányában a bejelentkezési és bevallási űrlapok használhatatlanok.
Képernyő méret
Az oldalak áttekinthetően a legalább 1024 képpont szélességű böngésző ablakban kezelhetők.
Nyomtatványok
Az Adó Főosztály az interneten elérhető nyomtatványokat kitölthető PDF (Portable Document Format) formában szolgáltatja. A pdf dokumentum kezeléséhez általánosan használt, ingyenesen letölthető Adobe © Acrobat Reader-rel a nyomtatványok szerkeszthetők és elmenthetők.
A Chrome böngésző alapértelmezésben nem az Acrobat Readert használja a pdf dokumentumok kezeléséhez, hanem saját beépített szolgáltatást, ami nem kompatibilis az Adobe pdf kezelőjével.
Ezen az állapoton a következőképpen változtathat:
1., Indítsa el a Chrome-ot
2., A címsorba írja be, hogy chrome://plugins/
3., A megjelenő listában keresse meg Chrome PDF Viewer plug-int
4., Klikkeljen a "Kikapcsolás" szövegre
Weboldalproblémák megoldása oldalfrissítéssel
A gyorsabb böngészési élmény biztosításának érdekében a felhasználók számítógépének gyorsítótára (cache) ideiglenesen tárolhatja a weboldalunk egyes részeit, képeket, utasításokat. A Ctrl és az F5 billentyű egyidejű lenyomásával végezheti el az aktuális oldal újratöltését (frissítését) a gyorsítótár (cache) tartalmának törlésével.